PAPRYKA czyli królowa jest tylko jedna! Trening kulinarny w SDS w Otwocku.

TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.

WE WRZEŚNIU KRÓLOWA JEST JEDNA!

Jest nią Papryka !

Zwykle we wrześniu, w ramach treningu kulinarnego wykorzystujemy paprykę, której jest dużo i w korzystnej cenie.

We wrześniu w ramach treningu kulinarnego wykorzystujemy paprykę.
W tym miesiącu jest jej ona w korzystnej cenie i jest jej sporo by nie powiedzieć dużo.
Stąd też na treningu we wrześniu 2021 uczestnicy SDS w Otwocku robili paprykę faszerowaną mięsem mielonym z sosem pomidorowym. Wyglądała apetycznie a smakowała jeszcze lepiej.
Jak to się mówi  „przez żołądek do serca”,  tak próbujemy rozpieszczać naszych uczestników 🙂


Zachęcamy do obejrzenia zdjęć z ostatniego treningu 🙂

  • TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
    TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
  • TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
    TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
  • TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
    TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
  • TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
    TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
  • TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
    TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
  • TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
    TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
  • TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
    TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
  • TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
    TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
  • TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
    TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
  • TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
    TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
  • TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
    TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
  • TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.
    TRENING KULINARNY w ŚDS w Otwocku. Papryka.


Trening kulinarny w Środowiskowym Domu samopomocy w Otwocku.

Jednym z treningów umiejętności praktycznych jest trening kulinarny tzw. mały i duży.

W ramach treningu małego dwoje uczestników przygotowuje śniadania – posiłki proste ale pełnowartościowe, ciekawe i urozmaicone np. zapiekanki, kanapki, twarożki, zupy mleczne.

Trening daje możliwość posmakowania rozmaitych potraw, przypraw, produktów, wzbogaca wiedzę kulinarną, pokazuje możliwości polskiej i nie tylko kuchni.