TRENING KULINARNY W KOLEJNEJ ODSŁONIE

SDS w Otwocku trening kulinarny

Środowiskowym Domu Samopomocy prowadzonych jest wiele treningów umiejętności społecznych i praktycznych.
Jednym z treningów umiejętności praktycznych jest trening kulinarny tzw. mały i duży.

Trening kulinarny mały.

W ramach treningu małego dwoje uczestników przygotowuje śniadania – posiłki proste ale pełnowartościowe, ciekawe i urozmaicone np. zapiekanki, kanapki, twarożki, zupy mleczne.

Trening kulinarny duży.

Podczas treningu kulinarnego dużego przygotowujemy posiłki bardziej złożone, wymagające zaangażowania większej ilości osób, trwające ok. 1,5 godziny. Są to np. rozmaite sałatki, gulasze, zapiekanki, chłodniki, potrawki z kurczaka, spagetti, staropolskie flaki. Często korzystamy z sezonowych warzyw i owoców np. papryka, cukinia, botwinka, nowalijki itp.

Trening kulinarny w kolejnej odsłonie czyli gołąbki zawijane.

Ta grupa nie idzie na łatwiznę,oj nie!

Tym razem Gołąbki zawijane 😉 dzielnie sprostali zadaniu i zawijali.

A już jutro podniebienia będą czuły ten tradycyjny polski smak, również w wersji vege 😊 .
BRAWO!